Tips voor geslaagde koffiebijeenkomsten

Vandaag delen we met jou een aantal "do's" en "don'ts" voor informatieve koffiebijeenkomsten. Het is superbelangrijk om één-op-één-vergaderingen te hebben met zakelijke professionals in jouw regio. Individueel vergaderen geeft jou de mogelijkheid om te leren hoe andere mensen succes hebben gevonden in hun carrière. Bovendien helpt het je netwerk uit te breiden.

De beste en goedkoopste manier om een ​​informatieve bijeenkomst te houden, is bij de koffie. Wij hebben een lijst samengesteld met 'do's' en 'don'ts' die we uit persoonlijke ervaring hebben geleerd door aan beide kanten van de 'informatieve' bijeenkomst te hebben gestaan.

Ga je gang en pak een tafel om te wachten

Zodra ze aankomen, laat je je tas of notitieblok aan tafel voordat je begint met lekkere koffie kopen. Schud hun hand wanneer ze aankomen. Knuffels zijn een lastige situatie. In sommige gebieden komen knuffels vaker voor. Als je twijfelt, ga dan gewoon een hand schudden. Ze corrigeren je graag als ze meer willen dan een handbeweging!

Neem je cv niet mee

Het is geen interview! Je kunt het echter van tevoren verzenden als je de persoon niet zo goed kent. Dat geeft hen de kans om, indien nodig, een paar gesprekspunten te bedenken. Zorg ervoor dat je niet de verwachting uitspreekt dat de vergadering een interview is of de middelen voor een baan met jouw gast.

Neem een blocnote mee

Het is geweldig om van tevoren aantekeningen te maken en een paar vragen te noteren. Open gewoon geen laptop en zorg voor een fysieke scheiding tussen jou en jouw gast. Het kan ook een afleiding zijn en je ongeïnteresseerd laten lijken.

Probeer 10 minuten voor de vergadering aan te komen

Dit geeft je de kans om een ​​geweldige zitplaats of tafel te ontdekken. Je wilt niet ongemakkelijk blijven als je een tafel probeert te vinden zodra je gast arriveert!

Maak contact met je gast op via LinkedIn

Als ze een openbaar Twitter-account hebben, kun je ze ook volgen. Ga echter niet over de schreef naar Facebook. Vraag naar eventuele stages / vacatures of kansen die ze kennen binnen hun professioneel netwerk. Vraag niet of hun bedrijf, bedrijf of organisatie binnenkort aan het werven is of op zoek is. Je ontmoet ze niet voor een interview of een kans om stage te lopen of voor hen te werken.

Bestel geen eten

Het is moeilijk om een ​​gesprek te voeren (of je op de ander te concentreren) terwijl je je afvraagt ​​wanneer je de volgende hap gaat nemen. Bied altijd aan om hun koffie te kopen en bestel geen koffie als je als eerste aankomt.

Vergeet niet je gast te onderzoeken

Het is belangrijk om de basis te kennen: waar ze naar de undergrad, de rechtenstudie of een ander diploma gingen dat ze behaalden; waar ze in het verleden hebben gewerkt; alle gemeenschappelijke interesses of ervaringen; of je onderlinge connecties hebt; recente publicaties waar ze deel van uitmaakten; of ze nu betrokken zijn geweest bij een grote zaak of een actuele gebeurtenis waarover je hebt gehoord.

Berichten gemaakt 152

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven