Tips en tricks voor magneetvissen

Magneetvissen is de afgelopen jaren sterk gegroeid in populariteit. Het is een leuke sport, hobby of hoe je het ook wil noemen die voor iedereen geschikt is. Het is ook veelzijdiger dan je denkt. Er komt namelijk meer bij kijken dan het slechts uit het water trekken van een magneet. Dankzij de veelzijdigheid van magneetvissen raak je nooit uitgeleerd, daarom hebben we in deze blog een aantal tips en tricks voor het magneetvissen uiteen gezet. 

Magneet

Een vismagneet kopen vereist enige kennis over het magneetvissen en wat je hiervoor nodig hebt. Je komt snel in de verleiding wanneer je enorm goedkope prijzen voorbij ziet komen op het internet en dat is begrijpelijk. Toch is het goed om je niet alleen daardoor te laten leiden. Duurdere materialen gaan vaak langer mee. Toch hoeft een magneet kopen geen rib uit je lijf te zijn. Doe echter wel goed je onderzoek naar type magneten en welke jij denkt nodig te gaan hebben. Op deze manier voorkom je dat je na je aankoop met spijt blijft zitten, daar wordt niemand gelukkig van. 

Accessoires

Voor magneetvissen heb je in de eerste instantie niet veel nodig. Een beetje geduld, een magneet, een touw en een plek waar je je magneet te water kunt gaan gooien. Toch kun je best wat accessoires goed gebruiken tijdens het magneetvissen. Neem bijvoorbeeld een opbergkoffer. Met een opbergkoffer kun je al je vondsten van de dag veiligstellen en gemakkelijk meenemen. Naast een koffer zijn handschoenen ook uitermate nuttig. Sommige vondsten kunnen wat vies of scherp zijn. Je kunt ook veel metaalsplinters opvissen, deze wil je niet in je handen krijgen. 

Plek

De plek uitkiezen voor een middagje magneetvissen lijkt een makkelijke opgave te zijn. Helaas is niets minder waar. Je moet namelijk heel goed opletten welke plek je kiest om dit middagje te spenderen. Wanneer je dit niet doet, kan dit middagje namelijk behoorlijk in het water vallen. Dit komt omdat je niet op elke plek mag magneetvissen. In sommige grachten in steden is het verboden, maar ook in bepaalde meren kan het zijn dat het niet toegestaan is. Tuurlijk, je kunt het risico nemen. Helaas loop je dan ook meteen het risico om een boete opgelegd te krijgen. Deze zijn niet mals. De boetes bedragen meestal ongeveer €60 euro exclusief administratiekosten, maar officieel gezien kunnen ze oplopen tot wel €4.150. Slik, dat is een dure hobby!

 

Berichten gemaakt 147

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven