Kamer in Amsterdam

Als je klaar bent met de middelbare school, een andere opleiding of je tussenjaar, is Amsterdam een ontzettend leuke stad om te gaan studeren. Nergens anders in ons land vind je zo’n veelzijdige plek als de hoofdstad. Om te wonen in Amsterdam is wel enige dedicatie nodig. Helaas zijn de kamers moeilijk te vinden en als je ze vind betaal je vaak de hoofdprijs. Daarom leg ik je in dit blog uit hoe je het best op zoek kan gaan naar een kamer.

Social Media

Een van de meest voor de hand liggende opties is social media. Vooral op Facebook zijn ontzettend veel groepen en pagina’s waarop kamers worden geplaatst. Zorg ervoor dat je lid wordt van zo veel mogelijk van deze groepen en kijk meerdere keren per dag of er nog wat nieuws beschikbaar is gekomen. Soms geldt dat de snelste reactie de kamer krijgt!

Ook kan je via Social Media zelf een oproep plaatsen in een groep of gewoon op je eigen pagina. Doe dit met een uitnodigende tekst waarin je je persoonlijkheid omschrijft en vergeet geen foto toe te voegen met je breedste glimlach. Zo is de kans een stuk groter dat je goed overkomt en een kamer vindt.

Inschrijven

Wellicht is het al te laat als je dit blog leest, maar toch is het een belangrijk punt: inschrijven. In Amsterdam zijn er een aantal sites waarop veel kamers worden geplaatst, maar waar tot je alleen toegang hebt met een abonnement. Hiervoor betaal je meestal rond de 25 euro per jaar. Bij zulke sites geldt, de oudste abonnee staat het hoogst wanneer hij of zij een reactie plaatst, dus het beste is om je minimaal een jaar voordat je gaat studeren al in te schrijven.

Verhuizen

Als het je dan eindelijk is gelukt, zal het magische moment arriveren: je mag de sleutels in ontvangst nemen! Gefeliciteerd met je nieuwe woning. Maar het is nog niet klaar! Verhuizen Amsterdam zal je nog zeker wat kracht vergen. Gelukkig kan je hiervoor de hulp inschakelen van professionals. Gemiddelde kosten verhuisbedrijf in Amsterdam kunnen best meevallen, zeker voor een student. Je hebt namelijk nog lang niet zoveel spullen als een gezinswoning en vaak bieden verhuisbedrijven speciale studentenkorting. Scheelt jou weer een hoop gesjouw!

De zoektocht naar een kamer in Amsterdam is een vermoeiende zoektocht. Start daarom zo vroeg mogelijk en spreid je kansen. En als het je dan toch is gelukt om een kamer te bemachtigen zal het een voldaan gevoel geven als je hier eindelijk mag intrekken. Veel woonplezier!

Berichten gemaakt 152

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven