ERP systemen binnen productiebedrijven

Binnen productiebedrijven en de maakindustrie is veel aan de hand op dit moment. Veelvuldig wordt er gesproken over de vierde industriële revolutie. Dit omdat er heel veel technologische ontwikkelingen zijn die de maakindustrie fors zullen veranderen. Denk aan artificial intelligence en Internet of Things. De technolgie bestaat reeds. Het is nu meer de vraag wanneer gaat de maakindustrie de investeringen doen om deze innovaties te implementeren. Vaak begint dit bij ERP productie zoals het vaak wordt afgekort. Oftewel een ERP systeem wat speciaal geschikt is voor de maakindustrie en de procesindustrie, In dit blog vertellen we meer over deze vierde industriële revolutie en welke rol het ERP systeem hierin speelt.

De vierde industriële revolutie

Dat deze term gebruikt wordt zegt genoeg over de impact die de technoligische ontwikkelingen gaan hebben op de maakindustrie. Voor de goede bedrijven in de maakindustrie is het een kans. Voor de mindere is het een bedreiging. Er komt namelijk best een forse investering bij kijken om de technologische ontwikkelingen te implementeren binnen je bedrijf. En veel bedrijven hikken daar nu nog behoorlijk tegenaan. Uit onderzoek blijkt ook dat bedrijven die hier wel in investeren meer groeien dan bedrijven die dat niet doen. Op zich logisch, maar het bewijst dat het noodzakelijk is om hier wat mee te doen om je continuïteit te borgen. Door artificial intelligence en Internet of Things kan je namelijk enorme slagen maken. Door Artificial intelligence kun je bijvoorbeeld veel meer met data doen. Hierdoor ben je uiteindelijk beter in staat om vraag te voorspellen en daar je productie op af te stemmen. Kortom je kunt daarmee uiteindelijk veel beter aan de klantvraag voldoen. Met Internet of Things kan je de machines in je productiehal uiteindelijk veel zelfstandiger zonder menselijk hulp laten draaien. Ook daar zijn enorme voordelen uit te behalen.

Het ERP systeem en de vierde industriële revolutie

Je zou het ERP systeem de basis kunnen noemen. Een modern en robuust ERP systeem is nodig om met deze vierde industriële revolutie aan de gang te kunnen. In een ERP systeem zit namelijk vaak het voorraadbeheer en de productieplanning. Iets waar je met deze vierde industriële revolutie aan de slag gaat. Kortom het begint allemaal met investeren in een ERP systeem en kijk daarbij goed of deze geschikt is om je vierde industriële revolutie vervolgens kunt uitvoeren.

Berichten gemaakt 156

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven