Welke soorten paardenvoer zijn er?

Bij het verzorgen van jouw eigen paard komen veel verantwoordelijkheden kijken. Het is belangrijk dat jouw paard genoeg beweegt, goed en regelmatig geborsteld wordt en dat je de juiste voeding geeft. Maar hoe weet je nou welke voeding jouw paard nodig heeft? Hier komen namelijk een aantal belangrijke factoren bij kijken. Ben jij benieuwd welke factoren dit zijn? Lees dan snel verder!

Hoe bepaal je welk paardenvoer jouw paard nodig heeft?

Jij kent jouw paard natuurlijk als geen ander. Dit is een essentiële factor bij het kiezen en samenstellen van een geschikt dieet. Je kent de leeftijd van het dier, het ras, temperament en mate van dagelijkse beweging. Dit zijn allemaal factoren die meespelen bij het kiezen van de juiste voeding.

Door het karakter van jouw paard door en door te kennen en hier het rantsoen op te baseren kom je al een heel eind in het vinden van het juiste dieet voor jouw makker! Wil jij graag wat advies bij jouw paardenvoer kopen? Kijk dan snel hier onder voor een uitgebreide uitleg van de verschillende soorten paardenvoeders!

De verschillende typen paardenvoer

Om te beginnen is er het ruwvoer. Dit kennen we allemaal wel omdat het de basis is van de dagelijkse voeding van jouw paard. Ruwvoer bestaat eigenlijk uit niet meer dan hooi of gras. Een goed voorbeeld van paardenvoer dat je toevoegt aan ruwvoer is paarden slobber.

Afhankelijk van jouw paard stem je ook de hoeveelheid ruwvoer hierop af. Op basis van het ruwvoer stem je dan ook de rest van de voeding af.

Supplementen

Deze soort van paardenvoer geef je alleen in uitzonderlijke situaties. Het is dan ook een tijdelijke aanvulling van het rantsoen dat jouw paard te eten krijgt. Supplementen voeg je toe wanneer je paard ziek is of last heeft van een blessure.

Krachtvoer

Vervolgens is er krachtvoer voor paarden. Net zoals slobber is dit iets wat je regelmatig aan het rantsoen van jouw paard kunt toevoegen. Het ligt er natuurlijk wel aan hoe actief jouw paard is, maar dit weet jij zelf het beste.

Er zijn twee manieren om jouw paard krachtvoer te geven. Er is namelijk krachtvoer in de vorm van brokken en muesli. Het grote verschil tussen deze twee is dat bij brokken de grondstoffen die in het krachtvoer zitten, zijn samengeperst tot één brok. Bij muesli zijn de voedingsstoffen nog apart van elkaar wat meer structuur aan de voeding geeft. Dit zorgt voor meer afwisseling in de voeding van jouw paard en kan daarom ook vrijwel iedere dag worden toegediend!

Berichten gemaakt 152

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven