Een motorverzekering kiezen hoe doe je dat?

Ben jij net geslaagd voor je motorrijbewijs en ga je een nieuwe motor kopen? Of is jouw oude motor toe aan vervanging en overweeg je ook een nieuwe motorverzekering? In dat geval kan je misschien nog wel een paar tips gebruiken. In deze blog gaan we dieper in op het kiezen van een verzekering voor jouw gave voertuig! 

 

Basisverzekering 

Als allereerste dien je een keuze te maken in de basisverzekering. Volgens de Nederlandse wet ben je minimaal verplicht om een WA verzekering af te sluiten. WA staat voor Wettelijk Aansprakelijkheid. Met deze verzekering ben je verzekerd voor de schade die jij veroorzaakt bij anderen. 

 

Wil je nou net een iets luxere verzekering? Staat jouw motor bijvoorbeeld vaak buiten geparkeerd? Dan kan het wenselijk zijn om een WA+ verzekering af te sluiten. Dit houdt in dat jij verzekerd bent voor schade die je toedient aan anderen en voor schade veroorzaakt door brand en slechte weersomstandigheden zoals omvallen door de wind. Vaak is een WA+ verzekering voor motors nog niet eens zo gek veel duurder dan een standaard WA verzekering. 

 

Voor degene die een splinternieuwe motor hebben aangeschaft kan een All risk verzekering goed uitpakken. Met een All risk verzekering ben je ook gedekt voor schade die je zelf hebt veroorzaakt. Velen kiezen toch liever niet voor een All risk verzekering omdat deze extreem duur zijn. Je zou zelf de rekensom kunnen maken wat je kwijt bent aan een All risk verzekering en dat afwegen tegen een ongelukje waardoor je motor beschadigd raakt. 

 

Aanvullende dekkingen

Daarnaast heb je de vrije keuze om een aanvullende dekking aan te schaffen. Vaak zijn accessoires van motoren niet meeverzekerd. Als je dit wel wenst kies dan voor een accessories verzekering. Ook is een vaak gekozen aanvullende dekking schade voor opzittenden. Deze verzekering vergoed de schade die jij of opzittenden zelf oplopen. Hierbij kun je denken aan de ergste vormen zoals invaliditeit of bij het overlijden, maar ook schade aan bijvoorbeeld je kleding wordt met deze dekking vergoed. 

 

Verzekeringsmaatschappij kiezen

Op het internet zijn er wel honderden aanbieders te vinden. Dat maakt het voor jou als consument niet veel makkelijker. Ga daarom naar een vergelijk site en kies voor motorverzekering berekenen zodat de website alle verzekeringen tegen elkaar afweegt. Hier kan je makkelijk je wensen doorgeven door te filteren op specifieke kwaliteiten. Natuurlijk is de prijs van de verzekering erg belangrijk bij je keuze, maar kijk ook goed naar de voorwaarden en wat er precies gedekt wordt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij een ongelukje wanneer je schade wilt claimen. 

Berichten gemaakt 156

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven