Gevaarlijk werk brengt risico’s met zich mee

Ondanks de huidige maatregelen wat betreft de situatie rondom de corona crisis, gaat mijn werk in de bouw gewoon door. Er zijn natuurlijk net zoals bij veel andere sectoren extra voorzorg maatregelen getroffen zodat de kans op besmetting veel kleiner is. Hiervoor werkten we al veel met beschermende kleding, maar sinds de corona crisis zijn ook mondkapjes en handschoenen verplicht. Naar mijn mening is dat iets wat overbodig, maar zoals ze zeggen is voorkomen beter dan genezen. Voor mijn werk moet ik regelmatig naar grote bouwplaatsen waar met grote machines en zware materialen gewerkt wordt. Om zulk soort werk te mogen doen zal je de beschikking moeten hebben over bepaalde certificaten en of een cursus af moeten leggen. Daarbij leer je welke acties je dient uit te voeren, waar je op moet letten en wat je vooral niet moet doen. Dat is van enorm groot belang voor je eigen veiligheid en voor die van anderen. Je wilt natuurlijk niet dat er iets fout gaat op een bouwplaats, want dat kan grote gevolgen hebben.

Er kan altijd iets gebeuren

Hoeveel voorzorgsmaatregelen je ook treft en hoe voorzichtig je ook te werk gaat, bestaat er altijd nog de kans dat er iets kan gebeuren. Werk in de bouw brengt simpelweg gewoon risico’s met zich mee. Maar door alert te blijven en goed beschermd te zijn, kun je al veel dingen voorkomen en de eventuele schade beperken. Gelukkig werk je in de bouw vrijwel nooit alleen, maar werk je gezamenlijk met een grote groep collega’s aan verschillende projecten. Het is eigenlijk ook een vereiste dat je samen te werk gaat. Je hebt elkaars hulp nodig bij het uitvoeren van werkzaamheden. Maar daarnaast is het ook erg gezellig en worden er onderling veel dolletjes gemaakt. Ook kun je een oogje in het zijl houden bij elkaar, zodat de kans op een ongeluk een stuk kleiner is. Maar toch kan er altijd iets gebeuren.

Ongelukkige dag

In de kleine vijf jaar dat ik in de bouw werk, heb ik gelukkig nog nooit een ongeluk meegemaakt. Wel heb ik een aantal voorvallen gezien waarbij er iets mis ging, maar dat liep gelukkig altijd met een sisser af. Toch ging er bij mij op een ongelukkige dag iets mis. Ik ben namelijk over een emmer gestruikeld en een verdieping naar beneden gevallen. Door de val heb ik wat lichamelijk letsel opgelopen. Ik ben gelijk naar het ziekenhuis gebracht en onderzocht door wat dokters. Na mijn opname en mijn revalidatie ben ik ook nog op zoek gegaan naar een letselschade advocaat in Ermelo om advies in te winnen rondom een schadevergoeding.

Berichten gemaakt 129

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven