Zo koop jij geen verkeerde COAX kabels meer.

De COAX kabel, een kabel die in een modern huishouden niet meer weg te denken is. Zo voorziet de kabel het hele huishouden van internet, televisie, telefonie of radio. Vooral tegenwoordig is het van belang dat dit rijtje in goede kwaliteit in huis wordt  ontvangen. Het is daarom van belang om goed op te letten op het moment van aankoop met de kabels. Zo bestaan er keurmerken die u goede kwaliteit garanderen van de kabel waardoor u niet meer in onzekerheid zit of u wel de juiste kabel heeft gekocht. Lees hieronder wat je van het kabel keurmerk kan verwachten en waarom het van belang kan zijn.

Het keurmerk.

Kabel keur is zo een keurmerk. Het kan gegeven worden aan coaxkabels, connectoren, splitter, koppelingen en versterkers. Het logo is simpel maar duidelijk. Het heeft een groene vink waarboven kabelkeur staat in blauwe blokletters. Aan de groene vink verbonden zit een kop, zo eentje die aan het einde van de kabel zit. Je kan het logo ook tegenkomen met “NLKabel Goedgekeurd” erop en laat dus zien dat het een in Nederland goedgekeurde kabel is. Het merk is in 2008 geïntroduceerd door NLkabel, de vereniging van kabel keur. Op het moment dat het gebruik van kabels begon te groeien begon ook de vraag voor een keurmerk. Onthoud dat door de blijvend lopende verandering van technologie, en zo ook kabels, zal dit keurmerk ook steeds moeten aanpassen aan het moment. Omdat het keurmerk veel samenhangt met de ontwikkelingen op technisch gebied, is hij ook vaak goed afgestemd met de COAX kabel.

Hoe gaat de test procedure?

Het product wordt alleen maar voorzien van de keurmerk op het moment dat het voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Het keurmerk is in het leven geroepen door NLKabel. Dit onafhankelijke keurmerkinstituut zorgt dat de producten op de juiste manier getest wordt.  Zo sturen de bedrijven hun binnenhuis-materialen op waarbij ze getest worden. Alleen op het moment dat de producten aan alle eisen voldoen mogen ze pas het keurmerk dragen. Het keurmerk wordt ondersteund door bedrijven zoals Ziggo, Caiway, Delta, Kabelnoord en nog vele andere. Om er zeker van te zijn of de kabel eraan voldoet kun je het product heel gemakkelijk op de website van het keurmerk opzoeken. Zo weet je zeker dat het een kabel is die jou het beloofde internet, telefonie, TV of radio kan bieden die het beloofd. Wil je meer informatie over het keurmerk kun je natuurlijk ook altijd nog terecht op de website.

Berichten gemaakt 149

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven