Vloerisolatie; een slimme investering

Al sinds half maart zitten we met zijn allen zo veel mogelijk thuis vanwege de COVID-19 crisis en het einde is helaas nog niet in zicht. Sowieso zullen we tot 20 mei met de maatregelen moeten dealen en de kans is groot dat we daarna ook nog veel tijd thuis zullen doorbrengen. Deze situatie zorgt er echter wel voor dat we bepaalde klussen op kunnen pakken die we normaal laten liggen. Vloerisolatie is een voorbeeld van zo een klus. Door dit nu te regelen doe je een slimme investering.

Waarom kiezen voor vloerisolatie?

Je staat er misschien niet bij stil, maar het kost heel veel energie om je huis warm te krijgen en te houden. Dan is het toch zonde als die warmte heel snel kan ontsnappen? De vloer van je woning beslaat een groot oppervlakte en warmte kan hier eenvoudig verloren gaat als je geen gebruik maakt van vloerisolatie. Je verspilt dan niet alleen onnodig heel veel energie, maar het kost je ook extra veel geld aan energiekosten. De keuze voor vloerisolatie is dus eenvoudig gemaakt.

De beste isolatie van je vloer

Er zijn een aantal methoden om de vloer te isoleren. Zo kan je kiezen voor purschuim, wol of EPS. Maar de beste vloerisolatie zijn thermoskussens, doordat de werking hiervan optimaal is. Aan de ene kant zorgen de thermoskussens ervoor dat kou en vocht vanuit de kruipruimten onder de vloer niet omhoog kunnen komen en daarnaast houden ze de warmte zeer lang vast. Deze vloerisolatie is onder iedere vloer te plaatsen en je krijgt er een jarenlange garantie bij. Snel op zoek dus naar een betrouwbare partij die de vloerisolatie bij jouw thuis komt leggen.

Bijkomende voordelen als je je vloer isoleert

Je hebt dus besloten om in deze rare corona tijd, waarin we zo veel mogelijk thuis zijn, een slimme investering te doen door te kiezen voor vloerisolatie. De grootste voordelen hiervan zijn natuurlijk dat je niet onnodig energie verspilt en geld overhoudt door een lagere energierekening. Maar er zijn nog meer pluspunten te noemen. Zo wordt je huis schoner doordat er geen stof meer uit de kruipruimtes in je woning kan komen en zijn thermoskussens de meest mens- en milieuvriendelijke oplossing qua vloerisolatie. Als je dan toch zo goed bezig bent kan je direct ook radiatorfolie laten plaatsen bij je radiatoren. Dit zorgt er namelijk voor dat de warmte van de radiatoren alleen nog maar in je huis wordt gestraald en niet meer verloren gaat in de muren.

Berichten gemaakt 141

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven