Hoe werkt een BKR-toetsing

Het kopen van een auto kan een grote investering zijn. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een auto te leasen, maar hierbij komen wel een aantal zaken kijken. Zoals een BKR toetsing, rente, huur op afkoop of normale huur en natuurlijk het huurcontract. Zowel bij huur op afkoop of een reguliere huur vindt er eigenlijk altijd een BKR-toetsing plaats. Deze BKR-toetsing kan ervoor zorgen dat jouw huurcontract uiteindelijk niet door kan gaan. Dit komt dan doordat het bedrijf waarvan je wil huren niet het vertrouwen in je heeft dat je je aan de voorwaarden van het huurcontract kan houden. Hoe gaat dat precies in zijn werking en hoe kun je uiteindelijk toch altijd een auto huren? 

Wat is een BKR-toetsing

Een BKR-toetsing wordt door het bedrijf waar je een auto wil gaan huren uitbesteed aan het Bureau krediet registratie. Dit bedrijf kan zien wanneer jij al eerder een huurcontract heb gehad en of je je daarbij netjes aan de voorwaarden van het contract hebt gehouden. Nadat dit het bureau krediet registratie al jouw voorafgaande huurcontracten is nagegaan geven ze een advies aan het bedrijf waar jij een auto wil gaan huren. Dit advies kan negatief of positief zijn. Uiteindelijk kan het bedrijf wel helemaal zelf bepalen of ze een huurcontract met jou aangaan of niet. 

Wanneer kun je een negatieve BKR krijgen 

Als het bureau krediet registratie ziet dat jij al eerder een huurcontract heb gehad waarbij je uiteindelijk de betalingen niet kon doen krijg je een negatieve BKR-toetsing. Zoals hierboven is aangegeven betekent dit niet meteen dat je niet meer mag huren. Het leasebedrijf maakt uiteindelijk het besluit of jij mag leasen of niet. Het kan ook zijn dat ze zeggen dat je een auto van een hoge waarde niet mag leasen, maar een auto van een lagere waarde wel mag leasen. Daarnaast kun je natuurlijk ook een positieve BKR-toetsing krijgen, hou er dan wel rekening mee dat je een lease contract aangaat waarbij je zeker weet dat je je kan houden aan de voorwaarden. Want wanneer dit niet het geval is kun je in de toekomst natuurlijk wel een negatieve BKR-toetsing hebben. 

Hoe kun je toch een auto leasen zonder BKR-toetsing

Wanneer je van jezelf weet dat je in het verleden een negatieve BKR-toetsing hebt opgelopen, dan is het niet verstandig om bij een bedrijf te gaan leasen die deze toetsing heel serieus nemen. Zoek dan een bedrijf op die de klant zelf wil inschatten en zo zelf de beslissing maakt of ze hun klant willen vertrouwen of niet. Er zijn wel een aantal leasebedrijven die je deze mogelijkheid aanbieden. Dus lease auto zonder BKR-toetsing wanneer dat voor jou gunstiger uitkomt. 

Berichten gemaakt 129

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven