Een nieuw huis, waar begin je?

Op het moment dat je voor het eerst op jezelf gaat wonen is een belangrijk aspect natuurlijk de inrichting van je nieuwe woning. Er zijn vele verschillende opties die je kunt kiezen en wat voor inrichting je neemt hangt van je persoonlijke voorkeur en van je financiële mogelijkheden. Ook hangt het natuurlijk ook af van of je gaat samenwonen met iemand anders of alleen. Meestal neemt de vrouw in de relatie de overhand als het gaat over de inrichting van het huis. Vaak zijn mannen hier minder in geïnteresseerd maar over het algemeen zijn er wel degelijk aspecten van de inrichting die mannen belangrijk vinden en zich mee bemoeien. In dit artikel bespreken we een aantal tips om je huis in te richten. We hebben het vooral over de basis aspecten van de stijl van een huis zoals de kleuren, de meubels en de verlichting.

Welke kleuren gebruik je?

Wanneer je net in je nieuwe huis bent is natuurlijk de eerste beslissing die je moet maken welke kleuren je de muren gaat schilderen. De kleuren van je muren zal al een zeer groot effect hebben op de sfeer van de kamer. Iedere kleur heeft zijn eigen uitstraling. Het is niet voor niets dat we regelmatig spreken over ‘warme’ en ‘koude’ kleuren. Kleuren zoals blauw, grijs en wit zijn over het algemeen koelere kleuren die een frisse, zomerse indruk zullen geven. Warme kleuren zijn beige, woestijnkleuren en rode tinten. Deze kleuren roepen vaak een meer knusse en winterse emotie op. Maar kleuren hebben ook invloed op hoe groot de ruimte voelt. Donkere kleuren zullen de kamer kleiner doen aanvoelen en lichte kleuren zullen de kamer groter laten lijken.

Waar let je op bij het kiezen van meubels?

Ook meubels zijn natuurlijk erg belangrijk voor de uitstraling van een huis. Je kunt kiezen voor meer moderne meubels maar je kunt ook kiezen voor meer traditionele, ouderwetse meubels. Wanneer je net je eerste huis gekocht hebt zul je waarschijnlijk niet heel veel geld willen besteden aan dure designer meubels. Daarom is het in vele gevallen verstandiger om tweedehands meubels te kopen.

Kies je voor sfeervolle verlichting?

Licht wordt vaak nog onderschat van waarde, maar licht is zeer belangrijk voor de sfeer van een huis. Ook zal je licht keuze een invloed hebben op hoeveel stroom je gebruikt en hoe hoog je energierekening is. Om geld te besparen kan het een goed idee zijn om te kijken naar bijvoorbeeld plafondlampen van Bes Led. Over het algemeen is het een goede optie om voor verstelbaar licht te gaan dat ook warm licht produceert. In de avond als het buiten donker geeft warm licht een knusser gevoel dan hele felle verlichting.

Berichten gemaakt 149

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven