Kies voor zonwering!

Bij mij in huis was het altijd verschrikkelijk warm in de zomer en toch net een paar graden te koud in de winter. Erg comfortabel was de temperatuur dus niet. Laatst werd mij het probleem duidelijk. De isolatie in het huis waar ik woon is niet de beste. Dit heb ik niet zelf gedaan, dus ik wist niet precies hoe alles in elkaar zat. Ik liet een expert komen en die bevestigde wat ik al vermoedde. Op het moment had ik even geen geld om mijn hele huis overhoop te halen om correct isolatie te laten zetten, dus voor de komende zomermaanden koos ik om een iets makkelijkere soort isolatie te laten isoleren: zonwering. Zeker fijn om te hebben nu het weer warmer gaat worden.

Zonwering

Zonwering is iets wat beschermt tegen de zon. Er bestaan zowel constructies voor binnen- en buitenzonwering. Bij binnenzonwering kan er gedacht worden aan jaloezieën (horizontaal en verticaal) en verschillende soorten gordijnen (zoals rolgordijnen of vouwgordijnen). Onder buitenzonwering vallen bijvoorbeeld screens, uitvalschermen of knikarmen. Daarover staat meer geschreven hieronder.

Over het algemeen werkt buitenzonwering net iets beter als isolatie dan binnenzonwering. Dit komt omdat, bij binnenzonwering, de zon al de ramen kan verwarmen. Bij buitenzonwering worden deze zonnestralen tegengehouden voordat ze de ramen aan kan raken. Het huis blijft dus toch net een tikkeltje koeler met buitenzonwering dan bij binnenzonwering. Dit is ook de reden dat ik heb gekozen voor buitenzonwering. Natuurlijk heb ik ook gordijnen hangen, maar die zijn meer voor het interieur dan voor zonwering. Binnenzonwering kan wel erg mooi staan binnen in het huis. Het kan zeker helpen om het interieur wat op te vrolijken.

Knikarmen

Het eerste beetje buitenzonwering waar ik op belandde, waren knikarmen. En die bleken precies te zijn wat ik wilde hebben! Knikarmen worden vastgemaakt aan de gevel en door twee mechanische armen, kunnen deze in en uit worden gerold. Het geeft dus verkoeling binnen in het huis en op ons terras. Dit werkt super voor mij en ik kan het zeker aanraden aan iedereen die ook een terras heeft (waar het toch net iets té zonnig kan worden).

Screens

Naast de knikarmen ben ik ook voor screens gegaan. Screens worden langs het raam gehangen en kunnen automatisch in of uit worden gerold. Het neemt helemaal geen plek in en helpt ook nog eens met de privacy! Screens werken praktisch hetzelfde als gordijnen, alleen worden screens aan de buitenkant van het huis gemonteerd. Ik heb voor screens gekozen bovenop knikarmen, omdat ik het fijn vind als het lekker koel is binnen, zeker voor dagen waar het toch echt te warm is om op het terras te zitten. En het werkt super samen! Om praktische (en financiële) redenen zou ik zonwering zeker aanraden!

Berichten gemaakt 156

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven