8 redenen om jouw begrafenis vooraf te plannen

Hoewel de dood door veel culturen nog steeds als een taboe-onderwerp wordt beschouwd, wordt het om verschillende redenen steeds vaker normaal voor mensen om hun eigen begrafenis te plannen. Je hoeft er niet verlegen over te zijn om met jouw gezin over definitieve wensen en begrafenisplannen te praten. In dit artikel delen we 8 redenen waarom het verstandig is om jouw begrafenis vooraf te plannen.

1. Neem meer tijd

De meeste begrafenissen worden in ongeveer een week bij elkaar gepland, wat kan leiden tot overhaaste beslissingen. Wanneer je vooraf plant, krijg je de kans om methodischer te zijn over het proces.

2. Bespaar geld

Voor veel gezinnen zijn de tijden krap, helaas zijn begrafenissen een onvermijdelijke uitgave. Veel uitvaartcentra bieden kortingen aan mensen die deelnemen aan een pre-planningsservice die zij aanbieden. Bovendien kun je jouw tijd nemen en de kosten van de begrafenis in de loop van de tijd betalen, in plaats van achteraf een hoge rekening te betalen voor begrafenisdiensten.

3. Doe het op jouw manier 

Natuurlijk, wanneer je overlijdt, zal jouw familie hun uiterste best doen om jou te eren tijdens jouw herdenkingsdienst of begrafenis, maar alleen jij kent jezelf perfect en weet precies wat je wilt. Wanneer je jouw begrafenis van tevoren plant, neem je de beslissingen voor jouzelf.

4. Maak jouw definitieve wensen bekend

Als je gecremeerd wilt worden, kun je dit vooraf regelen voordat je overlijdt. Heb je een specifiek verzoek voor jouw as, dan kunt u dit ook kenbaar maken in jouw uitvaartplan.

5. Stel de juiste vragen

Wanneer jij degene bent die met de begrafenisondernemers praat, kun je de vragen stellen die jij zou willen stellen met betrekking tot jouw begrafenis en ervoor zorgen dat de antwoorden voor jou werken en een prettig gevoel geven.

6. Werk met mensen die je respecteert

De dynamiek tussen een gezin en de begrafenisondernemer is belangrijk. Wanneer je van tevoren plant, kun je de tijd nemen om verschillende begrafenisondernemers te leren kennen en de uitvaartzorg te vinden die volgens jou het beste werk doet om jouw gezin te troosten en toch aan jouw verzoeken te voldoen.

7. Hef een financiële last op 

Begrafenissen zijn niet goedkoop. Er zijn veel items die een aanzienlijk bedrag kosten en ze tellen snel op. Wanneer je van tevoren plant, betaal je voor jouw eigen begrafenis en neem je de last van het betalen van de rekening voor jouw begrafenis weg van de leden van jouw familie.

8. Kijk goed rond

Je winkelt als het ware rond voor al je andere grote ticketitems; je moet beslist rondkijken voor het juiste uitvaartcentrum. Wanneer jij jouzelf de tijd geeft die nodig is om jouw uitvaart te plannen, kun je er zeker van zijn dat je de juiste uitvaart voor jou hebt gevonden.

Berichten gemaakt 147

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven