Zwart is het nieuwe wit!

Een kleur kiezen voor je interieur, iets wat vaak voor ruzie tussen koppeltjes zorgt wanneer zij gaan samenwonen. Maar het is natuurlijk ook een zware klus, het is tenslotte de plek waar je waarschijnlijk het meest zult komen. Je interieur moet natuurlijk passen bij het exterieur. Ga je voor een moderne stijl met veel ramen en veel openheid? Of wil je juist een klassieke stijl uit de jaren 90? Wil je een rieten dak of vind je een woonwijk achtig vierkant dak iets wat meer bij jou past? Om die vervelende ruzie met jouw vriend of vriendin te voorkomen, geven we hieronder een paar tips.

Elegantie

Een zwarte kleur kan voor meerdere intenties gebruikt worden. Zo kan je voor meerdere sfeerimpressies gaan bij de inrichting van je huis. Een zwarte kleur voor je interieur kan namelijk staan voor autoriteit, macht, tijdloos, elegantie en een chique sfeer. Je kan kiezen tussen verschillende soorten kleuren zwart voor in je interieur zoals inktzwart, diepzwart, raafzwart, nachtzwart, roetzwart en houtskool zwart. Echter moet je niet teveel zwart om je heen hebben, aangezien een teveel aan zwart kan zorgen voor verkeerde sfeerimpressies zoals dat het zwaarmoedig over kan komen en het associeert met de dood. Verder staat het voor rebellie en somberheid. Houd het luchtig en laat het niet teveel de kamer overnemen.

Zwarte binnenkomst

Je doet je deur open voor je vrienden en staat in de gang om elkaar te begroeten. Dit is natuurlijk het begin om de stijl van je woning aan te geven! Meeste huizen zijn wit van kleur of hebben houten muren. Daarom kan het juist hip zijn om tegenovergestelde kleuren te gebruiken voor de rest van je interieur. Verf je kapstok zwart of als je het makkelijker wilt maken, koop een zwarte kapstok. Bij binnenkomst kan een zwarte kleur voor een chique omgeving zorgen.

Een zwarte woonkamer

Zoals eerder gezegd, houd het luchtig, kies niet voor teveel zwart, omdat dit een sombere omgeving kan opwekken. Een vloerlamp zwart van kleur is bijvoorbeeld een kleine chique aanpassing voor je huis. Of juist gordijnen die een sfeervolle donkere zwarte kleur vertonen kan een elegante toon geven aan je woonkamer. Of ga je toch juist voor een zwarte stoffen bank om bij de witte muren te plaatsen. Laat je vooral ook inspireren door plaatjes van het internet en kijk wat het beste past voor jouw eigen woonkamer. Heb het erover met andere mensen en kijk wat hun mening erover is!

 

Berichten gemaakt 149

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven