Hoe je jouw laptop langer laat leven

Je laptop is een dure investering en toch moet je om de zoveel jaar een nieuwe kopen. Veel voorkomende problemen zijn dat de batterij het niet meer lang volhoudt of dat het systeem erg traag is geworden. Toch zijn er dingen die wij tijdens ons dagelijks gebruik kunnen doen om onze laptop langer in leven te houden. In deze blog geeft ik een aantal tips om langer met jouw huidge laptop te kunnen doen.

Het systeem

Als je vindt dat jouw laptop traag is, is de kan groot dat er een systeem is dat een groot gedeelte van de RAM gebruikt en zodoende alle processen langer laat duren. Als je op een Mac werkt kan je dit vrij gemakkelijk inzien. Dit doe je door je zoeker je openen en daar de Activity Monitor in te zoeken. In deze applicatie kan je vinden welke applicaties hoeveel procent van de CPU of het geheugen gebruiken. Nu je dit weet, kan je ervoor kiezen om dit programma af te sluiten of kan je ervoor kiezen om het programma in zijn algeheel te verwijderen. Helpt dit niet, overweeg dan om de batterij te vernieuwen. Of laat iemand met kennis van computers ernaar kijken.

De beveiliging

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om jouw laptop te beveiligen tegen virussen. Download hiervoor een programma met een goede reputatie en download geen onbekende applicaties. Daarnaast kan een beveiligingsprogramma je ook vaak helpen bij het vinden van hetgeen jouw laptop langzamer maakt.

SSD

Als je laptop echt langzamer is, kan het helpen om een SSD te plaatsen. Deze zijn over het algemeen veel sneller dan hard drives. Daarnaast gaat een SSD ook vaak langer mee dan een hard drive.

Geheugen

Als je veel documenten of foto’s op je laptop hebt, kan dit een probleem veroorzaken. Niet alleen als je laptop kapot gaat en je alles kwijt kan zijn, maar ook als je grotere bestanden wilt downloaden. Kies er dan voor op documenten in een veilige cloud te zetten. Ben je geen fan van de cloud? Zet je bestanden van op een harde schrijf, zodat je zeker bent dat je je documenten en foto’s niet kwijt bent als je laptop ermee op houdt.

Bescherming

Om je laptop goed te beschermen tijdens vervoer is het belangrijk om een case of een laptop sleeve om de laptop te dragen. Dit zorgt ervoor dat de laptop beter beschermd is tegen stootjes. Gaat het toch fout, zoek dan op ‘Macbook reparatie Amsterdam’ voor een reparateur.

Berichten gemaakt 51

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven