5 verschillende vloersoorten voor in je huis

Een vloer uitkiezen is geen gemakkelijke keuze. Verschillende vloertypes hebben ook verschillende eigenschappen, prijskaartjes en kenmerken. Voordat je een definitieve keuze maakt, is het raadzaam om goed te kijken welk vloertype het beste bij je past. Een huishouden met huisdieren zoekt een vloer die gemakkelijk schoon te maken is, terwijl een ander huishouden wellicht opzoek is naar een vloer waar vloerverwarming onder kan liggen. In deze blog bekijken we enkele populaire soorten vloeren.

Gietvloer

Gietvloer is een soort vloer die de laatste jaren erg populair is geworden. Strakke gietvloeren hebben een zeer moderne uitstraling en passen in bijna elke ruimte van het huis. Woonkamers, badkamers, keukens en garages zijn perfect voor dit type vloer. Een groot voordeel van dit vloertype is dat het een zeer onderhoudsvriendelijk is en dat het zeer geschikt is voor vloerverwarming. De vloer aanleggen is echter wel een hele klus, je kunt hiervoor het beste hulp inschakelen van vakmensen.

Tapijttegel

De tapijttegel is een vloersoort die eerst voornamelijk in kantoorruimtes werd gebruikt, maar misstaat ook zeker niet in een huis waar eerder voor vloerbedekking is gekozen. De tapijttegel is eigenlijk het nichtje van de vloerbedekking. Het enige verschil is dat vloerbedekking uit 1 groot stuk bestaat en de tegels moeten individueel worden gelegd. Hierdoor is het gemakkelijk de vloer zelf aan te leggen. Tapijttegels hoeven ook helemaal niet zo duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar een restpartij tapijttegels, en dan heb je voor een kleine prijs een mooie vloer aangelegd.

Laminaat

Laminaat is tegenwoordig haast niet meer te onderscheiden van een 100% houtenvloer. Doordat de toplaag alleen van hout is, is het goedkoper en kun je vele meer kanten op. Laminaat is namelijk in bijna iedere gewenste kleur te krijgen. Bovendien is het mogelijk zelf je laminaatvloer te leggen. De tapijttegel is iets gemakkelijker, maar voor iedereen die een beetje handig is, is dit geen grote uitdaging.

Tegels

Sinds de komst van de vloerverwarming zijn tegelvloeren in huis ook weer een stuk populairder geworden. Ze zorgen voor een elegante, moderne en warme sfeer in huis. Je kunt ze tegenwoordig in iedere kleur, formaat en vorm krijgen. Veel mensen kiezen voor een tijdloze tegel omdat het natuurlijk erg zonde zou zijn als je na 2 jaar bent uitgekeken op je keuze. Het enige nadeel van tegels is dat de prijs wel hoog op kan lopen. Bovendien laat je tegels vaak door een bedrijf zetten, hierdoor moet je ook arbeidskosten mee gaan rekenen.

 

Berichten gemaakt 152

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven