De tuin verbouwen

Het wordt weer warmer buiten, en weet je wat dat betekent? Het wordt weer lente! Door de coronacrisis heb ik meer dan genoeg tijd gehad om te bekijken welke bloemen ik wil planten en of ik überhaupt nog wel tevreden ben met de huidige opstelling van mijn tuin. In dit blog neem ik je mee in mijn voorbereidingen op het nieuwe buitenseizoen!

Wat voor soort tuin heb ik?

Voordat je gaat beginnen met de verbouwing van jouw tuin, zijn er een paar dingen die je helder moet hebben. Eén hiervan is de ligging van de tuin. Een tuin of het zuiden of westen biedt meer mogelijkheden dan een tuin op het oosten.

Ook is het handig om rekening te houden met het aantal vierkante meters dat je effectief kunt gebruiken in jouw tuin. Tegenwoordig zijn er zelfs verschillende manieren waarop jij jouw tuin zo mooi en efficiënt mogelijk kunt benutten.

Welke mogelijkheden zijn er met mijn tuin?

Als je het bovenstaande duidelijk hebt gemaakt voor jezelf, kan je gaan nadenken over wat je eigenlijk met je tuin wil. Je weet nu hoe de ligging is van je tuin en hoeveel m2 je kunt benutten.

Ga dan eens na of je een zonneterras wil neerleggen, of een volledige grasmat waar de kinderen lekker op kunnen voetballen. Misschien wil je wel een moestuintje beginnen om jouw eigen groenten en kruiden te verbouwen. Het kan allemaal! Zorg er wel voor dat je het goed uit tekent, of laat dit doen als je het zelf wat lastig vind.

Zwembad aanleggen

Zelf heb ik ervoor gekozen om dit jaar een zwembad te laten leggen in mijn zuidelijk gelegen tuin. Een zwembad met overdekking is altijd al iets wat ik heel graag wilde en dit jaar heb ik dan toch eindelijk de knoop doorgehakt. Ik vind het leuk om al mijn projecten zelf te regelen, maar toch had ik hierbij wel wat hulp nodig. 

Een vriend van mij gaf aan dat je wanneer je machinaal gaat graven een graafmelding  moet doen. Hij zei letterlijk tegen me: “Oh je wilt een zwembad aanleggen? Dan moet je wel een Klic melding doen!” Daar had ik nog nooit van gehoord. “Geen probleem” zei hij. “Een graafmelding maken is zo gepiept! Kom ik help je wel even”. En voordat ik het wist hadden we de aanvraag gedaan. De volgende dag was mijn aanvraag al afgerond en kon ik beginnen met het uitzoeken van tegeltjes voor mijn nieuwe zwembad. 

Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Berichten gemaakt 129

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven