Dit zijn de beste skincare ingrediënten en hun effecten 

Huidverzorging is hot topic. Steeds meer vrouwen (en mannen) zijn actief bezig met het verbeteren van de gezondheid van hun huid. Zo verhelpen ze acné, voorkomen ze fijne lijntjes en rimpels en houden ze de huidbarrière gezond. Op het gebied van huidverzorging zijn er een aantal belangrijke ingrediënten te onderscheiden die eigenlijk in iedere skincare routine zouden moeten voorkomen, vanwege de belangrijke voordelen die deze ingrediënten voor je huid hebben. Ben je benieuwd welke ingrediënten dit zijn en wat ze voor jouw huid kunnen betekenen? Lees dan snel verder!

Vitamine C

Vitamine C heeft verschillende belangrijke voordelen voor je huid. Zo vermindert vitamine C rimpels en pigmentvlekken en helpt het om een doffe huid weer te laten stralen. Door huidverzorgingsproducten met vitamine C te gebruiken, help je rimpelvorming in je huid te voorkomen doordat het ingrediënt de aanmaak van collageen in je huid stimuleert. Ook helpt vitamine C je huid te beschermen tegen blauw licht, vervuiling en IR-A licht. Daarnaast gaat het hyperpigmentatie tegen en versterkt vitamine C het zelfherstellend vermogen van de huid. Wil je vitamine C toevoegen aan je dagelijkse skincare routine? Probeer dan eens het 10% Vitamine C serum van ZO Skin Health. Gebruik het serum ‘s ochtends en ‘s avonds na je moisturizer. 

Retinol

Retinol (vitamine A) helpt je huid bij het tegengaan van vroegtijdige huidveroudering en versnelt het herstellend en vernieuwend vermogen van je huid. Het verstevigt je huid en zorgt voor een egale huid. Let op wanneer je retinol gaat toevoegen aan je skincare routine, want het is een krachtig ingrediënt en kan bij hoge doseringen leiden tot huidirritatie. Begin dus met een laag percentage werkzame stof in je producten en bouw het rustig op om je huid aan het product te laten wennen. Gebruik retinol alleen ‘s avonds voor het slapen gaan en laat het 30 minuten intrekken. Als je ‘s avonds retinol gebruikt is het van cruciaal belang om overdag een goede SPF te dragen, ook buiten de warme zomerdagen om. 

Niacinamide 

Een skincare product met niacinamide (vitamine B3) is een must have voor iedereen die goed voor zijn of haar huid wil zorgen. Niacinamide beschermt je huid tegen vrije radicalen, verbetert de huidbarrière, hydrateert je huid en gaat roodheid en irritatie tegen. Daarnaast is niacinamide een goed ingrediënt om je huid te helpen om goed om te kunnen gaan met andere actieve ingrediënten, zoals retinol, zonder dat er irritatie optreedt. Niacinamide heeft daarnaast een egaliserend effect op de huid, werkt ontstekingsremmend (het helpt dus goed tegen acne) en gaat pigmentatie tegen.

Berichten gemaakt 156

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven