Zo zorg je voor een nette tuin

Veel huishoudens in Nederlands beschikken over een eigen tuin. Bij de ene gaat het om een zeer kleine tuin, terwijl de ander een flink perceel heeft. Ongeacht de grootte van de tuin is het belangrijk dat je zorgt voor een goed onderhoud. Hierbij valt er onderscheid te maken tussen onderhoud dat regelmatig gedaan moet worden en onderhoud dat maar eens in de zoveel tijd nodig is. Ondanks het verschil in frequentie is het bij beiden erg belangrijk dat het op de juiste manier gebeurt. In dit artikel leggen we uit om wat voor soort onderhoud het gaat en hoe je dit het beste kunt aanpakken. 

 

Het gras onderhouden

Gras vormt bij veel mensen een belangrijk onderdeel van de tuin. Het geeft de tuin een groene uitstraling en zorgt voor rust. Als je wilt genieten van een mooi gazon is het wel erg belangrijk dat je dit op de juiste manier onderhoudt. Het onderhouden van een gazon wordt door velen gezien als een uitdaging. Zo dien je één a twee keer per week het gazon te maaien, maar daarnaast ook te zorgen voor de juiste pH-waarde. Om te zorgen voor een goede pH-waarde is het belangrijk dat je de situatie zo nu en dan monitort. Indien de pH-waarde te hoog of te laag is, dan kun je hier verandering in brengen door kalk over het gazon te strooien. 

 

Voorkom en bestrijd ongedierte

In een tuin kan je te maken krijgen met ongedierte. Om te voorkomen dat dit zorgt voor schade is het belangrijk dat je er alles aan doet om te voorkomen dat je last krijgt van ongedierte. Als het helaas toch gebeurt dat je hier last van krijgt, zorg er dan voor dat je dit zo snel mogelijk bestrijd. Het maakt hierbij niet veel uit om wat voor ongedierte het gaat. Zo is mieren bestrijden net zo belangrijk als het bestrijden van engerlingen. Om van bijvoorbeeld mieren af te komen, kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen.

 

Wanneer is het tuinhuisje voor het laatst geverfd?

Om het tuinhuisje mooi te houden is het onder andere belangrijk dat je deze eens in de zoveel jaar verft. In de meeste gevallen kan je aan het huisje zelf erg goed zien wanneer het tijd is voor onderhoud. Stel dit niet te lang uit en voorkom dat je tuinhuis hier schade door oploopt. Zorg er overigens wel voor dat je voordat je het tuinhuisje verft, eerst de oude verf eraf schuurt. 

Berichten gemaakt 152

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven