Val op met jouw bedrijf!

Organiseer je binnenkort een bedrijfsfeest of ben je op zoek naar unieke ideeën om reclame te kunnen maken voor jouw bedrijf? Lees dan even verder. Als zzp’er is het tegenwoordig heel belangrijk om op te vallen. De vraag die veel ondernemers aan zichzelf stellen, is: wat maakt mijn bedrijf uniek? In dit blog zet ik een paar originele ideeën op een tijdje, waardoor je jouw bedrijf meer kunt laten opvallen.

Social Media

Ten eerste is het super belangrijk dat je ervoor zorgt dat je social media kanalen er goed uitzien en helemaal up to date zijn. Dit is namelijk je visitekaartje voor de buitenwereld. Heb je nog geen website? Zorg er dan voor dat je daar meteen mee aan de slag gaat. Kies een logo voor je bedrijf, maak mooie foto’s van je producten of schrijf een uitgebreide en duidelijke tekst over je diensten. Wees hierbij creatief: laat de wereld zien wat jouw bedrijf anders maakt dan andere bedrijven en zorg ervoor dat de vormgeving goed bij jouw bedrijf past. Vervolgens is het belangrijk om zoveel mogelijk (potentiële) klanten naar je website en social media kanalen toe te trekken. Op die manier val je het meest op voor mensen die nog nooit van jouw bedrijf hebben gehoord.

Logo

Een goed logo maken is superbelangrijk. Hieraan herkennen de mensen namelijk dat jij het bent. Zorg er dus voor dat het logo representatief is voor het bedrijf en maak merch om uit te delen (of te verkopen). Je kunt tegenwoordig op allerlei verschillende creatieve manieren je logo laten drukken. Heb je een bedrijfsfeest? Laat het logo dan bijvoorbeeld drukken op de servetten, of kies voor champagne met eigen logo. Zo maak je reclame op een feestelijke manier! Daarnaast kun je kiezen voor bedrukte pennen, notitieblokjes, visitekaartjes, usb-sticks en nog veel meer. Je kunt zelfs polaroidframes laten maken met het logo van jouw bedrijf erop. Als je dan een evenement organiseert, zou het leuk kunnen zijn om er polaroidfoto’s van te (laten) maken, zodat je die weer kunt delen op je social media kanalen.

Wees creatief!

Het belangrijkste om op te kunnen vallen is creatief zijn! Verkoop je met jouw bedrijf kleding? Organiseer dan een (kleine) modeshow of vlooienmarkt. Maak je muziek? Combineer dat dan met visuals en film. Brouw je zelf bier? Organiseer dan een minifestival of werk samen met andere ondernemers om een evenement te plannen. De vraag die je jezelf moet stellen, is: wat past goed bij mijn bedrijf?

Berichten gemaakt 147

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven