Leuke ideeën voor een nieuwe tuin

Een huis met een tuin is voor veel mensen echt een pré. En dat is niet voor niets, een klein stukje groen voor jezelf kan een hele fijne manier zijn om te ontspannen. Voor veel mensen is het een plek waar je in de zomer in de avond nog lekker kan zitten om te zien hoe de nacht valt en de geluiden langzaam verdwijnen. En zelfs in de winter kan er leuk gebruik gemaakt worden van de tuin, zoals een winterbarbecue of de nodige klusjes die nog gedaan moeten worden. Ook voor de kinderen is een tuin heel fijn, die kunnen lekker hun gang gaan als het binnen te veel wordt en ze hun energie kwijt moeten. Het kan echter wel lastig zijn om van de tuin iets te maken wat echt bij je past. Denk je: mijn tuin mist iets? Dan zijn hier een paar leuke ideeën die je kan uitproberen zodat de tuin nog mooier wordt!

Een tuinhuisje

Tuinhuisjes zijn anders dan schuren, ze hebben namelijk een meer prominentere rol in de tuin of in de functie van de tuin. Bij een schuur zie je vaak dat het niet goed onderhouden wordt en vooral gebruikt wordt voor opslag. Maar van een tuinhuisje kun je iets heel leuks maken, van plantenhuisje naar een speelplek voor de kinderen, en als je het goed wilt doen dan kan je het zelfs laten verwarmen en er bijvoorbeeld een knus plekje van maken. Ook kun je er een tafel in zetten om overdekt maar wel buiten te kunnen eten. Je kunt hem zelf maken met vuren houten balken, voor de ‘doe-het-zelver’ een echte uitdaging, maar een stuk makkelijker dan je zou denken!

Mooie lounge

Mis je een mooie zithoek? Dan is een lounge echt wat voor jou. Het is voor veel mensen bijna vanzelfsprekend dat ze tafels en stoelen neer zetten, maar ook een lounge werkt ontzettend goed en bovendien kun je daar veel langer zitten. Vuren houten balken kun je gebruiken om het te bouwen, of je koopt een set kant en klaar. Vaak geldt bij een lounge: hoe simpeler, hoe beter, je kan het namelijk heel leuk aankleden met zelf uitgekozen kussens.

Een vijver

Een vijver zorgt voor een stuk meer leven in de brouwerij. Men denkt dat het heel veel werk kost, maar de vijver hoeft niet groot te zijn en in dat geval kost het helemaal niet veel moeite en het is ook heel leuk voor de kinderen om daarmee bezig te zijn!

Berichten gemaakt 149

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven