Tips na ondergaan van haartransplantatie

Een haartransplantatie ondergaan is een zeldzame kans om te pronken met het vertrouwen dat je krijgt door jouw nieuwe look. Er zijn echter enkele tips voor haartransplantatie die deskundigen aanraden voor patiënten om na de procedure te volgen om de beste resultaten te garanderen. In dit blogartikel geven we jou een overzicht.

Vermijd direct zonlicht en zware inspanningen

Je dient twee weken na jouw procedure direct zonlicht te vermijden, evenals zware inspanningen. Er zal wat korstvorming zijn als onderdeel van herstel na haartransplantatie. Ondanks de verleiding, is het het beste om geen korstjes te plukken en je haar met rust te laten om het goed te laten genezen. Je kunt wat jeuk ervaren, wat te verwachten is na een haartransplantatie met folliculaire eenheidstransplantatie (afgekort als FUT). Maar wat je ook doet, ga niet krabben. Je kunt een zoutoplossing aanbrengen om het gebied vochtig te houden en irritatie te verminderen.

Gewoonlijk zullen chirurgen of artsen voor haartransplantaties de dag na de operatie vragen om de getroffen gebieden te beoordelen en voldoende informatie te geven over hoe de enten tijdens de genezingsperiode moeten worden verzorgd. Misschien willen ze de komende maanden nog een paar vervolgafspraken plannen om er zeker van te zijn dat de transplantaten correct genezen. Voor een professionele haartransplantatie raden we je aan om eens te kijken bij deze haartransplantatie Istanbul, waar je professioneel en kundig wordt geholpen.

 

Slaap rechtop

Een van de beste tips voor haartransplantatie na het slapen is om met je hoofd omhoog te slapen. Gebruik twee of meer kussens, of slaap indien mogelijk in een verhoogde positie in een fauteuil. Dit vermindert de zwelling omdat bloed de kans heeft om weg te stromen van de hoofdhuid. Haartransplantatie is misschien wel de meest cruciale periode tijdens het genezingsproces, omdat de wonden na de operatie nog vers zijn en de nieuw geplaatste haarzakjes nog steeds erg kwetsbaar zijn. Hoe ongemakkelijk dit ook mag klinken, de patiënt mag zich niet voorover buigen of zijn hoofd neerleggen. Patiënten moeten rechtop slapen en kussens gebruiken om zichzelf overeind te houden of indien mogelijk op een ligstoel te slapen. Dit helpt namelijk om irritatie, zwelling en overmatig bloeden te voorkomen.

Was of raak de transplantaten niet meteen aan

Patiënten dienen minimaal 48 uur te wachten voordat ze hun haar wassen, tenzij anders geadviseerd door hun arts. Daarna kunnen ze langzaam hun haar wassen met shampoo en warm water, met lauw water om te spoelen. Deze methode dient gedurende de eerste 14 dagen na de procedure worden gevolgd om overmatige korstvorming te voorkomen. Daarna moet de patiënt, op advies van zijn arts, zijn normale wasgewoonten kunnen hervatten, maar met de nodige voorzichtigheid. Verzorging na haartransplantatie dient zeer voorzichtig en zorgvuldig te gebeuren.

Berichten gemaakt 147

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven