3 beginnersfouten voor ondernemers en hoe je ze voorkomt

 

Ben je net begonnen als ondernemer? Dan kan het best overweldigend zijn waarmee je allemaal rekening moet houden. Een goed begin is het halve werk, maar tijdens het proces zal je een hoop hobbels gaan tegenkomen die je niet verwacht had. Daarom lichten wij in deze blog 3 veelgemaakte fouten uit, die bijna elke ondernemer wel op zijn naam heeft staan. Zodra je hier rekening mee houdt zal de klap minder hard aankomen, je hebt je er immers op kunnen voorbereiden. Lees daarom deze blog en ontdek hoe je deze veelgemaakte fouten voor de beginnende ondernemer kunt voorkomen!

Je tarief is te laag

Veel beginnende ondernemers beginnen met een laag tarief. Ook zien we vaak gedachtes terugkomen zoals ‘Ik kan dit best gratis doen, dan heb ik ook gratis reclame voor mijn product of dienst .’. Probeer dit niet te doen,  je straalt hiermee als ondernemer namelijk de verkeerde gedachtegang uit. Jouw product of dienst is waardevol en is het waard om voor betaald te krijgen. Denk dus nooit dat omdat jij pas net begonnen bent, je best dingen kan doen zonder er geld voor te vragen. Daarnaast trek je er waarschijnlijk ook de verkeerde klanten mee aan, en is het ook niet al te best voor je omzet! Niet doen dus, en laat ze de prijs betalen die jouw product of dienst waard is.

Je hebt niet de juiste verzekeringen

Vaak staan ondernemers die net zijn begonnen niet stil bij de verschillende risico’s die je kunnen overkomen als starter. Hierom is het goed om je in te lezen, en rond te vragen bij andere beginnende ondernemers tegen welke problemen zij zijn aangelopen. Zo kun je je namelijk vroegtijdig indekken met bijvoorbeeld een verzekering. Wij raden je altijd aan om een kredietverzekering af te sluiten. Met een kredietverzekering bescherm je jouw onderneming tegen wanbetalers en openstaande rekeningen.

Je doet alles zelf

Ten slotte is een veelgemaakte fout van beginnende ondernemers dat zij alles zelf willen doen. Zoals de belastingaangifte, website onderhoud en ander soort administratie. In eerste instantie denk je waarschijnlijk dat het je veel kosten bespaart als je dit zelf doet. Het probleem hiermee is dat je vervolgens geen tijd meer overhoudt voor het werk waar je écht goed in bent: het opbouwen van jouw onderneming. Het is dus zonde om deze tijd in administratie te stoppen, huur hiervoor dus iemand in die daar goed in is. Dan hou jij je bezig met jouw talent, én verdien je er goed mee.

Berichten gemaakt 96

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven