Audicien aan huis

Na een lange werkdag vind ik het heerlijk om in de avond mijn favoriete serie aan te zetten en tot rust te komen op de bank. Wat mij de laatste tijd wel op aan het vallen was, is dat ik het geluid van mijn televisie steeds harder moet zetten. Normaal keek ik de hele avond afleveringen achter elkaar met het volume op 15, maar sinds een paar weken stond het geluid op 20. Nog steeds had ik het gevoel dat ik niet alles goed kon horen. Niet alleen bij het televisie kijken had ik het gevoel dat dingen mij ontgingen. Ook wanneer ik in gesprek was met mijn collega’s of mijn kinderen moest ik vaak vragen of ze hun zin konden herhalen of luider konden spreken. Eerst maakte ik mij hier niet zo erg zorgen over, ik dacht dat het wel weer voorbij zou waaien. 

Afspraak gemaakt

Maar helaas deed dat het niet. Het werd steeds erger en ik merkte dat ik mij er steeds meer aan ergerde dat ik zo slecht kon horen. Omdat ik erg druk ben en naast mijn werk op mijn kinderen moet letten heb ik weinig tijd om ertussen uit te gaan. Ik besloot om een audicien aan huis te bellen. Al vlug had ik een afspraak gemaakt, een kennismakingsgesprek met de audicien. Hij kwam bij mij thuis om een hoortest te doen. Het bleek dat mijn gehoor inderdaad niet meer helemaal goed werkte. Hij ging met mij in gesprek over mijn eisen en wensen om vervolgens samen een hoortoestel te zoeken wat bij mij past. Het voelde voor mij heel fijn om dit in mijn vertrouwde omgeving thuis te doen. 

Heel tevreden

Na afloop van het gesprek wist de audicien precies wat mijn wensen waren en ging hij aan de slag om mijn hoortoestel te zoeken. Hij had mij erg goed geadviseerd en geholpen bij het maken van keuzes. Ik was namelijk nog helemaal niet bekend in deze wereld. Een poosje later kreeg ik een mailtje dat mijn hoortoestel klaar voor gebruik was. In het begin was het even wennen om opeens met een hoortoestel te lopen, maar het wende gelukkig al snel. Sindsdien kan ik mijn favoriete televisie serie gewoon weer op volume 15 kijken. Ook heb ik geen last meer bij het verstaan van mijn collega’s of kinderen. Ik heb zelfs het gevoel dat ik weer beter kan horen dan het afgelopen jaar. Ik ben hier erg tevreden over. Het was een hele prettige ervaring om een audicien aan huis te hebben. Vooral in combinatie met mijn drukke leven was dit echt een uitkomst. 

Berichten gemaakt 147

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven