Stickers printen

Met de HP364 inkt cartridge gereed was het tijd om te printen. 1000 stickers is geen sinecure maar het is te doen. Moet jij ook snel stickers printen? Lees dan snel verder.

Specifiek

Deze blog is vooral nuttig als je stickers moet printen voor brieven. Als het gaat om massaal adressen op briefpapier krijgen is Word je beste vriend.

Instellingen

Op word heb je een interessante optie als je kijkt bij layout. Hier kan je gemakkelijk een rasterfunctie opzetten om je stickers te printen. Idealiter heb je het in een Excel sheet maar je kan het ook direct importeren uit je Outlook. Je klikt etiketten aan en het begint met indelen. Voor nu zie je niks. Daarvoor moet je eerst rasterlijnen activeren. Dan zie je opeens de randen van de etiket indeling verschijnen. Nu komt het lastige, want je kan hier moet je de verwijzingen goed krijgen. In het menu moet je dan bepaalde items op volgorde slepen als het gaat om adres en naam. Als je dit activeert zal je waarschijnlijk deze termen verschijnen in het abstract. Je ziet dan bijvoorbeeld <<adres>>. Dan ben je bijna klaar. Het enige wat je hoeft te doen is het te kopiĆ«ren naar het volgende etiket. Je ziet dan verder niks, maar als je eenmaal bij je printvoorbeeld kijkt zie je dat de instelling op elk etiket wordt toegepast. Per pagina kunnen er zo een 15 etiketten in de standaardinstellingen. Als je dus 150 etiketten wilt drukken moet je 10 pagina’s in totaal hebben.

Stickervellen

Hiervoor moet je even online kijken. Je kan natuurlijk naar je lokale kantoorwinkel, maar het is geen garantie dat ze het hebben. Hier maakt naar mijn ervaring niet veel uit, de meeste stickervellen werken uitstekend. Zelf vind ik een glanzend stickervel mooier staan wanneer het gekleurd moet zijn en mat wanneer het wit moet zijn. De rest maakt niet superveel uit, de formaten zijn hetzelfde.

Brieven

Als je een grote partij brieven eruit moet sturen is het verleidelijk om te beknibbelen op de prijs. Hier zou ik voor oppassen, want deze zijn het meet arbeidsintensieve stukje als je gaat voor goedkoop. Kijk er goed naar of het een aftrekstrip of een likstrip heeft. Anders zit je de hele middag met een spons in een bakje je briefen dicht te vouwen. Neem ze ook wat ruimer dan je denkt nodig te hebben. Precies passen betekent namelijk dat je deze er ook precies in moet steken. Als je meer dan 100 brieven moet versturen ga je het verschil echt wel merken.

Berichten gemaakt 149

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven