Een glorieus afscheid organiseren voor je overleden naaste

Het afscheid van een geliefde naaste valt ten alle tijden zwaar. Voor je gevoel komt het altijd onverwacht. Het duurt meestal even voor je het beseft. En dan slaat de realiteit op eens in. Er moet gigantisch veel geregeld worden. De mensen die waarschijnlijk het meeste rouwen van iedereen zijn ook nog een verantwoordelijk voor de organisatie van het afscheid. Er zijn verschillende manieren om afscheid te nemen. Gebruikelijk is om iemand te begraven of cremeren gepaard met een ceremonie. Deze ceremonie kan op basis van religieuze tradities worden ingedeeld of volledig naar voorkeur van de naasten. 

 

Locatie van de begrafenis of crematie

Het kiezen van de locatie is een belangrijk onderdeel van het afscheid. Soms heeft de overledene een bepaalde voorkeur voor de locatie. Zo niet, zal je zelf moet zoeken naar een locatie in de buurt met de juiste sfeer en uitstraling. Je wilt een mooi en waardig afscheid dus ga eens kijken op locatie om te ervaren welke locatie je het beste gevoel geeft. Deze keuze zal je snel moeten maken. Vaak moet je binnen een week al afscheid nemen. Daarnaast zullen er meer mensen te maken hebben de organisatie van een begrafenis of crematie. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Het is prettig als je de dag en het tijdstip zelf kan kiezen. Je kan dan rekening houden met familie die op afstand woont en later op de dag de ceremonie starten.

 

Passende muziek selecteren

Muziek zegt soms meer dan woorden. Met muziek heb je de mogelijkheid om het innerlijk van de overledene tentoon te stellen.Je kan er een bepaalde sfeer mee creëren die past bij de overledene als mens. Een unieke kans om mensen te raken en te laten verzinken in mooie herinneringen. Denk dus goed na over de voorkeuren van je overleden naaste zodat de ceremonie past bij wie hij of zij was. 

 

Een aandenken op jouw manier

Als je kiest voor een crematie heb je verschillende manieren om het as te bewaren. Één van de meest voorkomende manieren om het as te bewaren is een urn. Deze kan je een mooi plekje geven in huis. Heb jij liever een subtieler aandenken die je altijd bij je kan dragen? Dan is wellicht een assieraad iets voor jou. Zo heb je kettingen met een hanger die as bevatten. Je draagt je geliefde naaste op deze manier altijd bij je.

Berichten gemaakt 141

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven