Met je hond de natuur in: tips

Neem genoeg water mee

Net als dat wij een flesje water meenemen wanneer we een tijdje op pad gaan, is het belangrijk om de hond ook de mogelijkheid te geven om af en toe goed te drinken. Alhoewel dat onderweg bij een restaurant vaak wel mogelijk is en een hond ook wel de weg weet te vinden naar het dichtstbijzijnde beekje, doe je er goed aan om extra water mee te nemen voor de hond. Zo weet je zeker dat de hond niet lijdt onder enorme dorst. Op lange termijn kan dat veel doen met de gezondheid namelijk.

Eten

Ook eten is belangrijk. In veel gevallen is het de bedoeling dat de hond op vaste tijdstippen eet, maar wanneer een hond enorm veel beweegt is het ook belangrijk deze energie te kunnen voeden met eten. Dit hoeft geen bak met brokken te zijn, ook voor honden bestaan er gezonde snacks die je ze kan geven als je een lange wandeling gaat doen. Wanneer een hond te weinig eten heeft gehad maar wel een lange afstand af moet leggen, zul je zien dat de hond binnen de kortste keren hartstikke moe is.

Controleren op teken

Als je de natuur in gaat met de hond is het altijd van groot belang dat je de hond regelmatig controleert op teken. Net zoals bij je eigen lichaam moet je alles wel controleren om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet. Doe dit na elke wandeling en dan weet je zeker dat de hond geen teek heeft. Een teek op je hond die niet gezien wordt, kan als gevolg hebben dat je hond erg ziek wordt, en dat wil je natuurlijk koste wat het kost voorkomen. Is dit wel het geval, dan kun je de teek weghalen met een tangetje.

Temperatuur

Het is heerlijk om met goed weer de hond mee te nemen naar buiten. Maar blijf je altijd bewust van het risico om de hond te overhoren of juist onderkoelen. Zijn er extreme temperaturen? Neem dan veel water mee en zorg dan dat ze hond kan rusten of af kan koelen, en wanneer het koud is kun je eventueel een hondenjas aanschaffen.

Goede halsband

En vergeet ook niet een goede halsband. Voor de hond is het belangrijk om een comfortabele halsband te dragen, zeker wanneer er sprake is van een lange wandeling. Deze moet stevig zijn, maar ook passen bij het formaat en gewicht van de hond.

Berichten gemaakt 156

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven