Hoe Peaky Blinders voor een terugkeer van de jaren 20 heeft gezorgd

De ontzettend populaire serie Peaky Blinders is sinds 2013 te zien op Netflix. De dramaserie gaat over de Britse misdaadgroep The Peaky Blinders. Deze naam hebben ze te danken aan de scheermesjes die zij in hun cap hebben verwerkt. Wanneer zij in een vechtpartij komen maken ze gebruik van hun cap om de ogen van de ander uit te snijden. Sinds het eerste seizoen op Netflix te zien is, hebben de Peaky Blinders een behoorlijke fanbase opgebouwd. Inmiddels 5 seizoenen verder is de serie nog steeds veel bekeken. Naast de hoge kijkcijfers heeft het ook gezorgd voor een terugkeer van de klassieke kledingstijl bij de mannen. In dit artikel vertellen wij daar meer over.

Een stijlvolle periode

In de jaren 20 was het niet echt de tijd van het individualisme zoals we dat nu kennen. In die tijd was er een duidelijk oordeel van de maatschappij hoe een heer of dame eruit moest zien. Tegenwoordig zijn mensen daar veel vrijer in. Een mooi pak, een hoed en voor sommige zelfs een loopstok. De jaren 20 was een stijlvolle periode die we nu veel minder zien in het straatbeeld. De heren van de Peaky Blinders zijn ook gekleed als stijlvolle heren. Naarmate ze meer rijkdom vergaren in de serie zie je ook steeds mooiere outfits voorbij komen. Heren dragen veelal een driedelig pak met de welbekende cap, bretels, overhemd en stropdas. Tegenwoordig zien we deze look steeds minder, alleen wanneer men aan het werk gaat of een speciale gelegenheid heeft. 

De Peaky Blinders hebben daar verandering in gebracht. Het populaire programma was niet alleen goed bekeken maar zelfs de kleding stijl werd populair. Kledingzaken paste hun collectie erop aan, vernoemde hun winkel er naar en er is zelf een jaren 20 kroeg gebouwd geïnspireerd door de serie. Een heuse beweging gecreëerd door de serie. 

Naast de kledingstijl zien we steeds meer jongeren en ook dertigers met het typerende kapsel van de Engelse gang. De opgeschoren zijkanten tot de huid aan toe met de soms lange lokken bovenop, zijn zeer geliefd bij de heren. Barbershops en kapsalons promoten het kapsel en je ziet het steeds meer op straat. De strak geschoren zijkanten gaan in de serie gepaard met een prestigieuze snor of een verzorgd gezicht. Toch zien we in Nederland dat nog veel mannen geen afscheid kunnen nemen van hun baard. Tevens is de serie niet alleen in Nederland populair maar ook in het buitenland. Over de hele wereld is er een trend ontstaan. Een trend die, ondanks de slechte streken die de Peaky Blinders uithalen, voor een nieuwe generatie verzorgde mannen heeft gezorgd.

Berichten gemaakt 129

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven