Een grasveld aanleggen

Als jij je achtertuin aan het verbouwen bent, dan wil je vast een grasveld aanleggen omdat dit er zeer prachtig uit ziet. Het aanleggen van een grasveld is niet eenvoudig en ook moet jij je grasveld na het leggen regelmatig onderhouden. Hier vind je meer informatie over het leggen van een grasveld in je achtertuin en hoe je deze het beste kan onderhouden. 

 

Start met het bemesten

Als je een grasveld wilt aanleggen, dan wil je het gelijk goed doen. Daarom is het erg belangrijk dat de aarde waar jij het grasveld op wilt aanleggen, rijk is aan verschillende voedingsstoffen. Het is erg moeilijk om aarde te controleren op de aanwezigheid van bepaalde voedingsstoffen en daarom is het erg handig om het aarde eerst te bemesten met meststoffen. Je kan het beste meststoffen kopen bij een lokaal tuincentrum of een webwinkel dat zich voornamelijk richt op het verkopen van gras en mest. Het is erg belangrijk dat als jij mestkorrels aanschaft, dat je deze eerst verpulverd. Als je het verpulverd hebt dan moet je de aarde omploegen en het verpulverde mestkorrels verspreiden. Laat dit enkele dagen rusten zodat de aarde goed bemest is en de voedingsstoffen zijn opgenomen. 

 

Graszaad of grasmatten?

Veel mensen weten niet te kiezen uit graszaad en grasmatten want elk soort heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Als je ervoor kiest om grasmatten aan te schaffen, dan kan je deze eenvoudig uitrollen over de bemeste aarde. Grasmatten zijn al voorzien van een laag voedingsrijke aarde en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Een nadeel van het kiezen voor grasmatten is dat het duurder is dan graszaad kopen. Ook moet je grasmatten op maat maken mocht je een aparte vorm grasveld willen hebben. Als je kiest voor graszaad, dan is het niet nodig om iets op maat te maken en ook is het goedkoper dan grasmatten. Een nadeel van graszaad is dat het in het begin niet gelijk gaat groeien en of een andere kleur krijgt. Het is soms dus erg moeilijk om ervoor te zorgen dat een grasveld van graszaad de juiste kleur heeft. 

 

Je aangelegde grasveld goed onderhouden 

Als je eindelijk klaar bent met het aanleggen van een grasveld, dan is het enige wat je nog hoeft te doen het grasveld regelmatig te onderhouden. Het onderhouden van een grasveld is zeker niet lastig en bestaat vaak uit niet meer dan het verwijderen van onkruid, het maaien van het grasveld en ook het aanbrengen meststoffen. 

Berichten gemaakt 147

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven