Jouw perfecte vakantie

Al meer dan 6 maanden houdt het corona virus ons land in de ban. Men zou denken dat na 6 maanden een dergelijke situatie wel gaat wennen, maar toch blijven er momenten waarin ik pas besef hoeveel impact dit virus op ons leven heeft. De zomervakantie was een van deze zaken.

Het klinkt misschien onbenullig om je over het wel of niet doorgaan van een vakantie druk te maken als je het vergelijkt met de situaties waarin andere mensen zich in bevinden. Maar toch is een vakantie voor veel mensen een vast onderdeel van hun ritme. Het is een manier om op te laden en het komende werk- of studie/schooljaar weer met vernieuwde energie aan te gaan. Het is een manier om te even helemaal uit je stressvolle omgeving te onttrekken, iets dat we in de coronacrisis misschien juist te meer nodig hebben. Helaas zijn de meeste vakanties door de coronacrisis juist geannuleerd of is ervoor gekozen om naar een veiligere bestemming te gaan. 

Maar wat nu?

In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten doordat mijn mooie vakantieplannen niet doorgingen, heb ik de huidige situatie dus gebruikt om een overzicht te maken van wat ik allemaal nog van de wereld wil zien. Het mag nu dan wel niet de ideale tijd zijn om te wereld te verkennen, maar het is wel de ideale tijd om je perfecte reis te plannen. Heb je altijd aan safari willen doen? Of wil je misschien een rondreis door Amerika doen? Misschien heb je altijd al een lange wereldreis willen doen. Het punt is dat je nu alle tijd hebt om jouw perfecte vakantie tot in de puntjes te plannen.

Een vast punt op de horizon

Je mag dan niet aan een strand met palmbomen een cocktail liggen te drinken, toch heeft het plannen van zo’n mooie vakantie een ontspannend effect. Je hebt namelijk iets om naar uit te kijken en ik denk dat dat in deze sombere tijden een hele belangrijke factor is. Mensen hebben als ze iets moeten doen met tegenzin of ergs meemaken een toekomstig punt nodig waarna het over is. Stel we zouden weten wanneer de coronacrisis zou zijn afgelopen, dan heb je een vast punt om naar toe te leven. Helaas kan niemand ons zo’n punt in de toekomst geven en moeten we zelf een manier vinden om deze periode doorheen te komen. Uitkijken naar een perfect geplande vakantie is mijn manier van een punt op de horizon creëren.

Berichten gemaakt 51

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven